zondag 30 januari 2011

De Imotep Cup

Te land, ter zee en in de lucht is passé. Tobbedansen, blij dat ik glij en al die leuke varianten kennen we intussen wel. Het is hoog tijd voor wat anders! We stellen je graag voor aan de Imotep-Cup:

op zaterdag 5 februari vindt voor de zesde keer een bijzondere wedstrijd plaats waarbij alle "glij"voertuigen mogen worden gebruikt. Of je nu met ski's, Air bords, rubberen banden of sneeuwscooters naar beneden gaat... wie het eerst beneden is, heeft gewonnen. Kortom: hilariteit alom!

Schrijf je in voor deze derby of kom om 10h30 naar de start van de 1e run op de Braitaz-piste (boven het hotel).


12h30 Finish
14h30 Start 2e run
16h30 Finish
18h30 Prijsuitreiking
19h30 Freestyle skidemonstratie
21h00 Concert in La Salle de Fetes

maandag 24 januari 2011

Cascade sur Bayard

De cascade sur Bayard ligt verscholen in de bossen op tien minuutjes wandelen bij Esprit Montagne vandaan. Het is eigenlijk zo'n plekje dat je liever geheim wilt houden, waar je je in alle rust kunt terugtrekken, maar we kunnen jullie 'm -nu die zo mooi bevroren is - niet onthouden!

zondag 23 januari 2011

Programma Alpenwijnweek in E-zine februari!

Er is al veel over gesproken in het afgelopen jaar: dé wijnweek in Esprit Montagne. Een ontdekkingstocht door de Alpen naar onbekende, maar beminde wijnen van kleine boertjes die met liefde bijzondere druivensoorten verbouwen en parels van wijnen produceren.

En eindelijk is het zo ver: het programma is bepaald, de accommodaties zijn geregeld en de datum is geprikt.

Hou de nieuwsbrief van februari in de gaten voor nadere info!

donderdag 20 januari 2011

Herman de Hermelijn

Een lang, atletisch diertje springt door de tuin. Zijn vacht is zo wit als de sneeuw, maar het zwarte puntje op zijn staart verraadt zijn aanwezigheid. We hebben te maken met een heuse hermelijn, zo eentje waar de koningen een bontkraag van om hun cape dragen.


Onze hermelijn heeft een nieuw nest gemaakt onder de dennenboom naast de parkeerplaats van het hotel en komt niets te kort. Vanuit het restaurant zie je hem 's ochtends door de tuin rennen, zijn territorium afbakenen. Afgelopen zomer teisterden de woelmuizen onze bloemenperken, maar nu Herman is gearriveerd zien wij de zomer zonnig tegemoet.

woensdag 19 januari 2011

E-zine februari: op de helft van de winter

Het E-zine van februari komt eraan!

Met een mooie last-minute korting, meer over de Taxiski en dan eindelijk over hét arrangement waar iedereen naar vraagt: onze Alpenwijnweek. Mis dat én een heerlijk recept voor om 2 februari te vieren niet (Maria Lichtmis / Imbolc of Groundhog Day)!

Je kunt je opgeven via info@hotelespritmontagne.com

dinsdag 18 januari 2011

Vandaag zeg ik dat ik van je hou...

Vandaag zeg ik dat ik van je hou. Want waarom nog tot 14 februari wachten? In Esprit Montagne kan je iedere dag van het jaar je geliefde in de watten leggen met een Valentijnsverwenarrangement. Of het nu 18 januari is of hartje zomer...

Het Valentijnsarrangement is inclusief:
  • Fles wijn op de kamer
  • met een lokale lekkernij
  • 1 x een romantisch 4-gangen diner bij kaarslicht met champagne
  • 1 x ontbijt op bed
  • 45 minuten privégebruik van de sauna
  • extra grote handdoeken op de kamer
  • gebruik van badjas en slippers
Het tarief bedraagt 80 euro per persoon, als supplement op het reeds geboekte verblijf.
En je weet: wat je geeft, krijg je in drievoud terug ;-)

zondag 16 januari 2011

Doenja en Raf gefeliciteerd met jullie dochter Adeline

De eerste Esprit Montagne baby is geboren! We willen heel graag Doenja en onze chef-kok Raf feliciteren met hun dochtertje Adeline. Zij is gisterenmiddag geboren en moeder en dochter maken het goed. Natuurlijk is Raf nu in België.

En hier? Hier draait de keuken gewoon door. Gisteren heeft Anneke met verve de taken van Raf waargenomen en vanaf vandaag staat Tony 2 weken in de keuken om ervoor te zorgen dat onze gasten nog altijd de lekkerste maaltijden krijgen voorgeschoteld.

vrijdag 14 januari 2011

Esprit Montagne Service: skipas op maat

Veel mensen boeken hun skipas vanuit de luie stoel thuis. Gemakkelijker én goedkoper denkt u. Dat hoeft niet per se zo te zijn.
Esprit Montagne biedt namelijk een gratis skipassenservice. Bij aankomst nemen we uw wensen door en zorgen dat de skipassen diezelfde dag of de volgende ochtend klaar liggen.

Er zijn hier verschillende skipassen verkrijgbaar die je niet via het Internet kan boeken. Halve dagkaarten, combinatiepassen, passen voor een gedeelte van PDS, passen met leeftijdskortingen.

Als het een keer slecht weer is, als je het wat rustiger aan doen, of eens een ander deel van het gebied wilt leren kennen.... Als de ene binnen het skigezelschap beter skiet dan de ander, maar je wilt wel in hetzelfde gebied kunnen skiën... Je bent met jonge kinderen of senioren, noem maar op.

We adviseren u graag wat de beste pas voor u zou zijn. Zo bespaart u niet alleen tijd, maar ook nog eens geld. Zo... laat de vakantie maar beginnen!

dinsdag 11 januari 2011

Foie wa?!

Zo nu en dan vinden we het heerlijk om een toastje foie gras te eten. Wat fleur de sel erbovenop gesprenkeld, soms een beetje piment d'espelette. Die zachte structuur en die aardse, delicate smaak maken ons erg blij, vooral in combinatie met een friszoete Zwitserse Johannisberg.

Wij zijn de slechtsten niet en dus laten we dit smakelijke product niet aan de neuzen van onze gasten voorbij gaan. Zo zie je soms een gebakken levertje met een appelgelei op een amuselepeltje voorbij komen of krijg je als voorgerecht een crème brulée van foie gras voorgeschoteld.

Hier in Frankrijk is het de normaalste zaak van de wereld om ongegeneerd van foie gras te genieten. Totdat we ineens in de gaten kregen dat sommige Nederlandse gasten uit protest de gerechten lieten staan. Protest? Hoezo? Of wij achter dwangvoeding van ganzen staan?

Welnee! Foie gras betekent letterlijk "vette lever" en slaat ofwel op de lever van de eend of van de gans. Wij geven veel om dieren en eten heel bewust. Vandaar ook dat wij enkel kiezen voor lever van eendjes die fijn rondscharrelen en naar eigen believen eten. Ganzenlever zal je niet in onze keuken vinden.

Het mooie van eendenlever is dat ze niet alleen qua smaak voller is, maar ook nog eens een restproduct is. De eend speelt in La Douce France een belangrijke rol vanwege de sappige, stevige magret de canard (eendenborstfilet) en op een goeie tweede plek staan de vlezige bouten die worden verwerkt tot een heerlijke confit de canard. Het levertje blijft over en daar gaan wij dan graag mee aan de slag.


Zelf eens met eendenlever aan de slag en even geen inspiratie? Mail ons gerust en onze chef-kok zal u een mooi receptje toe sturen. Smakelijk eten!

woensdag 5 januari 2011

Op föhn volgt sneeuw

Het Westelijk Alpengebied kampt morgen en overmorgen met een föhn, wat onwelkome regenbuien met zich meebrengt. Gelukkig hebben onze gasten van deze week al heel wat kilometers gemaakt in de afgelopen dagen. Vandaag is het zelfs strak blauw met een aangename temperatuur van -8 C.

En geen nood voor onze gasten die zaterdag aankomen. Van maandag tot woensdag zal er weer -zelfs tot in de dalen - verse poedersneeuw gaan vallen!

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

zondag 2 januari 2011

"Driekoningen" nadert!

Allereerst een bijzonder gelukkig 2011 toegewenst. We hopen dat dit jaar een gaat worden vol inspiratie, plezier en nieuwe mogelijkheden en verrassende ontmoetingen. Vandaag vertrekken al onze gasten van de Oud & Nieuw week en maken plaats voor 43 nieuwe gasten.

De kerstboom blijft nog eventjes staan, want de Kersttijd is officieel nog niet afgelopen. Op Dertiendag (de dertiende dag na kerst) vieren we het eind van Kerst namelijk met het Drie Koningen feest. Net zoals vroeger gaat pas dan de Kerstboom op de vuurstapel en pakken we alle kerstversiersels weer in.

We laten dit mooie winterfeest niet aan ons voorbij gaan en sluiten de Kerstperiode op 6 januari in stijl af. Voor het dessert bakken we een traditionele Galette des Rois, een koningstaart met een boon erin. Volgens de traditie zal degene die de boon in zijn stuk taart heeft, een extra gezegend jaar tegemoet gaan en wordt die dag gekroond tot koning of koningin. En natuurlijk hoeft hij / zij de afwas eens niet te doen ;-)

Thuis ook Driekoningen vieren? Hou dan het E-zine van januari in de gaten. Hierin vind je het recept voor de Galette des Rois. Verder staat er nog een bijzondere februari-aanbieding in en unieke zomerarrangementen...


Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief via info@hotelespritmontagne.com.