donderdag 24 februari 2011

Webcam sneeuwbeelden La Chapelle d'Abondance

La Chapelle d'Abondance in de eerste sneeuw

Dikke sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Hotel Esprit Montagne is ineens omsingeld door sneeuwpoppen die vanuit het niets lijken op te duiken. Er hangt een spanning van verwachting in de lucht... want morgen, morgen schijnt de zon en genieten we van een dikke laag verse poedersneeuw. Om vervolgens weer uit te kijken naar de vele centimeters die dit weekend nog gaan vallen...


sneeuw [zelfstandig naamwoord] "water dat als witte vlokken uit de lucht valt."
vb:er lag een dik pak sneeuw

donderdag 17 februari 2011

Animatie in La Chapelle d'Abondance

Iedere week is er wel wat leuks te ontdekken in ons dorpje La Chapelle d'Abondance. Buiten de grote winterevenementen om organiseert het VVV iedere week de volgende excursies:
  • Fakkeltocht op "raquettes à neige" met een lokale gids die je alles over de omgeving, de planten, dieren en sterren vertelt.
  • Bezoek aan een authentieke boerderij, waar je ziet hoe verse geitenkaas of Abondance wordt gemaakt.
  • Rondleiding in La Fruitière; de cooperatie waar kleine boertjes hun melk naartoe brengen en die hier wordt verwerkt tot de lekkerste delicatesses.
  • Rondleiding door het dorp en ontdek 1000 jaar aan historie: bezoek een boerderij, een kapel etc.
  • Beginnerslessen Biatlon: langlaufen & kruisboogschieten ineen!
Meer weten? Bezoek http://www.lachapelle74.com/ of vraag ons het voor je te regelen!

zondag 13 februari 2011

Zomersite al in ontwikkeling

Hoewel we letterlijk midden in de winter zitten, zijn we al volop met de zomervoorbereidingen bezig. Zo kun je op de zomerwebsite van Esprit Montagne lezen over onze nieuwe arrangementen:
Vanaf de wintersite kom je snel op de zomersite via het zonnetjerechtsbovenin. Vanaf eind maart kom je sowieso direct op de zomersite uit, aangezien het winterseizoen dan ten einde loopt.

donderdag 10 februari 2011

"C'est pas tes oignons"

"C'est pas tes oignons", wil zoveel zeggen als "bemoei je met je eigen zaken". De Zwitserse Madame Cousin bemoeit zich daarentegen graag met je, en dan vooral met je gezondheid.

Bij dezen een uienkuurtje van haar hand om de laatste wintermaanden door te komen. Uitenthee, een mooi middeltje om griep te voorkomen of gelijk de kop in te drukken:

Uienthee

Ingrediënten:
  • 1,5 liter water
  • 6 uien
  • 1 handje jeneverbessen
  • 2 mespuntjes nootmuskaat
  • 4 laurierbladen
  • 10 kruidnagels
  • 5 kaneelstokjes
  • honing
  • 6 citroenen
Bereidingswijze:
  1. Snij de uien in stukken en kook ze in 1,5 liter water -samen met de bessen, nootmuskaat, laurier, kruidnagels en kaneel - op een laag vuur in 25 minuten gaar.
  2. Pers intussen de citroenen uit.
  3. Giet het mengsel door een vergiet en vang het kookvocht op.
  4. Voeg hier het citroensap aan toe en hou het warm in een thermoskan, zodat je er de hele dag van kan drinken.
  5. Voeg eventueel honing toe om de thee zachter van smaak te maken.

woensdag 2 februari 2011

Update Kwaliteit Skipistes

Natuurlijk willen we onze gasten graag informatie uit eerste hand bieden. Vandaar dat we graag voor u de latten op gaan om de beste pistes van Les Portes du Soleil te ontdekken. Elke week is het weer anders.

Vandaag is Anneke met gasten Henny en Joyce richting Zwitserland vertrokken. De pistes in (met name) Champoussin en Les Crosets waren geweldig. Goeie grip, perfecte sneeuw, geen wachttijden en dat alles onder een strakblauwe hemel en een felle winterzon. Op de terugweg via een ijzig Avoriaz naar Pré la Joux. Maar natuurlijk dat ijzige kan morgen weer helemaal anders zijn.

To be continued...