woensdag 1 juli 2009

Hoe het allemaal begon...


Alke werkte al een aantal jaren als hotelmanager in Champoussin, Zwitserland. Hij had vaak genoeg naar "Het Roer Om" gekeken, om te besluiten éérst het vak te leren, voordat hij voor zichzelf zou beginnen. Een goede vriend bood hem de kans om in Champoussin een groot 3-sterren hotel te runnen. En met succes!


Drie jaar geleden kwam ik, Anneke, bij hem in dienst als skigids. Het was liefde op het eerste gezicht. Met de bergen en de "esprit montagne", welteverstaan. Maar langzaamaan groeide ook de liefde tussen ons. Intussen werken we al een hele tijd samen in het hotelwezen en zijn we hard op zoek gegaan naar iets voor onszelf.


Afgelopen december 2008 kwam ik bij toeval terecht op een internetadvertentie. Hotel "Le Rucher" in het prachtige La Chapelle d'Abondance stond te pacht aangeboden. Het stond al meer dan vier jaar leeg, dus er was ook geen goodwill meer waar je flink voor moet betalen. Wat een geluk! Want... dit dorpje lag ook in het Portes du Soleil-gebied, waar we nu wonen. We waren er al zo vaak doorheen gereden en er nooit bij stil gestaan dat deze Vallée d'Abondance ons nieuwe thuis zou worden. (Overigens, ik heb altijd al gezegd dat ik graag in overvloed zou wonen. En zie hier, letterlijk vertaald heet de vallei "De Vallei van Overvloed". Zo zie je maar, je krijgt wat je vraagt;-) )


De afgelopen zes maanden waren als een achtbaan. Zakendoen in het Frans én met Fransen is een kunst apart. Afgelopen dinsdag hebben Alke en ik samen onze handtekening, waarmee we ons bedrijf "Esprit Montagne" oprichtten. Wat rest is de handtekening onder het pachtcontract, en daarna... champagne!


We houden je op de hoogte!

4 opmerkingen:

  1. Ik ben blijkbaar de eerste maar ik wil jullie toch van harte proficiat wensen en alle het beste toewensen maar ik weet zeker dat jullie da goed gaan doen, Ik ben benieuwd om jullie verhaal te blijven volgen
    Tot hoors en veel succes nog
    Jullie goeie belgische vriend, Glenn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Glenn! Hartelijk dank voor je lieve bericht. Het is inderdaad erg spannend hier en we houden je op de hoogte over de ontwikkelingen.

    Jij heel veel plezier "down under", geniet van je reis en weet dat je altijd meer dan welkom bent bij ons! Hopelijk tot ziens deze winter!

    Alke & Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heey alke en anneke
    hoe is het daar??
    we wilden jullie bedanken voor de leuke week in zwitserland!!
    we hebben het echt naar ons zin gehad!!
    we houden deze site goed in de gaten!!
    al alles rond is komen we vast een keer bij jullie op vakantie!!
    heel veel suc6 ermee!!
    groetjes jennie en filip kamer 213 haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jennie en Filip! Hartstikke leuk om op onze nieuwe blog meteen een reactie te ontvangen. We zouden het echt super vinden om strakjes weer bekende gezichten te mogen verwelkomen. Dan zorgen we er zeker voor dat er weer een wijnproeverij op het programma staat ;-) groetjes en hopelijk tot ziens, Alke en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen