zondag 27 november 2011

Hoera! De sneeuw is op komst! :)

Vergeet Sinterklaas, vergeet de Kerstman. Is de "pré-sneeuwval-periode" niet de meest spannende tijd van het jaar? Het vol verlangen wachten op de komst van Moeder Winter? Ongeduldig turen we naar de dikke, compacte lucht boven ons, op zoek naar die eerste sneeuwvlok die als een onschuldige voorbode naar beneden dwarrelt en niet veel later haar broers en zussen uitnodigt om het verstilde landschap met een dik pak ganzenveren te bedekken.

Een bezoekje aan favoriete blog wintersporters.nl, bracht een grote glimlach op ons gezicht. Het lange wachten wordt volgens Roel "De Wintersport Weerman" binnenkort beloond. Hij doet op zijn blog uitgebreid verslag van de sneeuwopmars komende week!

Voor de die-hard skifanaten: lees het artikel Franse Alpen op ramkoers voor sneeuw zelf. Voor de wat luiere lezer, vergaap je aan onderstaand klein stukje tekst...

Frankrijk

De Franse Alpen staan er van het hele Alpengebied het beste voor. Ik verwacht in de grote Franse skigebieden als Le Grand Massif en Les Trois Vallées dit weekend de eerste echte dump! Tot en met zondag kan er lokaal een meter sneeuw vallen. Vanaf ongeveer 1500 meter wordt het echt winter, maar soms kan het ook nog wat lager sneeuwen.

Hoog tijd dus om onze ski's te slijpen en waxen! We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten