Als afsluiter van
het zomerseizoen delen we een bijzonder recept met je. Eentje waarmee je nieuwe
vrienden maakt én houdt! Eentje die het hebberige
"ik-wil-het-laatste-stuk-gedrag" veroorzaakt. Menigeen heeft er al verlangend
om gevraagd en zoals beloofd, is ie hier dan: het recept voor onze Pavlova met
aardbeien.
Pavlova met aardbeien
·
175
gram suiker
·
3
eieren (het eiwit daarvan)
·
1
theelepel frambozen- of wijnazijn
·
1
theelepel maïzena
·
Slagroom
·
Aardbeien
(of bosvruchten)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Klop de eiwitten stijf in een
vetvrije kom, terwijl je beetje bij beetje de helft van de suiker
toevoegt.
- Als je een mooie, smeuïge massa
hebt, voeg je in één keer de rest van de suiker en de maïzena en azijn
toe. Roer dit alles nog goed door.
- Schep met een grote lepel drie pavlovas
op een bakplaat met ovenpapier of een siliconenmatje. Pak een eetlepel en
vorm een kuiltje in de massa.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak
de pavlovas gedurende 35 minuten.
- Na de baktijd, laat je de pavlovas
nog 15 minuten met een open deur in de oven afkoelen, zodat ze niet
meteen barsten.
- Haal ze er uit en laat ze verder
afkoelen, eenmaal afgekoeld verwijder je ze voorzichtig van de bakplaat.
- Schenk er lobbige, niet al te zoete
slagroom in en decoreer het met aardbeien of bosvruchten. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten