vrijdag 10 december 2010

In de ban van Malakoff

Onlangs reed Alke naar de andere kant van het Meer, waar hij bij wijnboer Alain Rolaz nieuwe kistjes Chardonney, Dornfelder en andere zalige wijnen insloeg. Bourgondiër als Alain is, trakteerde hij Alke op een bijzondere lunch in een van de kleine dorpjes aan de "Côte", zoals deze befaamde wijnstreek aan het Meer van Genève wordt genoemd.

In restaurant Malakoff maakten ze kennis met warme kaasbollen op toast, waaruit smeuige kaas komt sijpelen als je het mes erin zet.

De krokante toast, de zachte kaas en het knapperige korstje maken het een ware traktatie voor de kaasliefhebber. En dan de pittige smaak van de gruyère en peper in combinatie met een droge witte wijn, zoals de Couteau de Vincy... pfff... dat zorgt ervoor dat je het niet bij één Malakoff kan laten.

Intussen zijn wij aan hét recept gekomen van deze eens-wat-andere snack en gaan de komende dagen experimenteren in onze eigen keuken. Dan kun je na het skiën lekker neerploffen bij de open haard met een schaaltje mini-malakoffjes, de bittergarnituur uit de Alpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten