woensdag 21 september 2011

Herfst, een moment van dankbaarheid

Vanochtend vroeg gewekt door burlend hert. Hij zal niet ver van ons slaapkamerraam hebben gestaan, want de appels die Alke gisteren voor de dieren heeft neergelegd, zijn verdwenen.

Ik wrijf nog eens flink in mijn handen en hou de dampende kop Nespressokoffie dankbaar vast. Het is fris geweest vannacht en dat is nog voelbaar, maar vanmiddag stijgt de temperatuur naar een aangename 25 graden. We voorspellen een zonovergoten eerste herfstdag!

In de Keltische traditie noemen we de herfst-equinox ook wel Mabon, het tweede oogstfeest. Van oudsher wordt deze dag gevierd als dankbetuiging aan de binnengehaalde oogst. 

Nou, terugblikkend op ons drukke, succesvolle zomerseizoen is er veel om dankbaar voor te zijn. Dan hebben we het niet alleen over gunstige bedrijfscijfers, maar zeker ook over de reacties van tevreden gasten en om het feit dat we weer veel hebben geleerd: voor het eerst zelf een keuken runnen, de Franse taal nog een beetje extra verbeteren, nieuwe wensen en dromen ontdekken, en vooral... leren om mee te bewegen op de golven van de dag.

De vraag rijst: waar ben jij dankbaar voor?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten