dinsdag 27 januari 2015

Chocolade Moelleux voor bij de vin Chaud

Chocolade moelleux met koekkruiden en gekonfijte gember.

Nodig (recept voor 4 personen):
- 110 gram chocolade 72%
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 50 gram bloem
- 2 hele eieren
- 1 theelepel koekkruiden
- 2 eigeel
- 1 theelepel fijn gehakte gekonfijte gember

Werkwijze:
- Klop de eieren , de eigeel en de suiker op totdat ze wit beginnen te zien
- Laat ondertussen de boter zachtjes smelten
- Wanneer de boter half gesmolten is, voeg de chocolade, gember en koekkruiden toe
- Roeren totdat de chocolade gesmolten is
- Voeg dan de bloem toe, even goed doorroeren totdat alle klontjes weg zijn
- Meng dit dan door de ei-suiker massa met een spatel
- Zet het voor 30 minuten in de koeling
- Warm de oven voor op 200°C
- Vet 4 koffie koppen (ongeveer 5 cm diep) in met boter en een beetje bebloemen
- Chocolade mengsel verdelen en dan afbakken op 200°C gedurende 8 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten