dinsdag 27 januari 2015

Vin Chaud à la Raf

Op veler verzoek dit keer niet een populair gerecht, maar: 

Raf's eigen huisgemaakte vin chaud.

Nodig:
- 1 liter rode wijn (Merlot bijvoorbeeld)
- 1 liter sinaasappelsap
- 0.5 liter appelsap
- 100 ml Grand Marnier
- 10 gram verse gember
- 2 sinaasappelen
- 1 appel
- 1 ster steranijs
- 4 stuks kruidnagel
- 1 bos munt
- 2 citroenen
- 1 kaneelstok
- 5 stuks jeneverbessen
- 400 gram suiker (naar eigen smaak zelf meer of minder bijdoen)


Werkwijze:
- Snijd de gember, appel, sinaasappel, citroen en munt in stukken
- Doe alles in een kookpot
- Breng aan de kook en laat het dan gedurende 3 minuten onder een gesloten deksel koken
- Als de tijd om is, vuur uit en pot van het vuur af rustig helemaal laten afkoelen
- Daarna nog eens twee dagen in de koelkast laten staan
- Alles zeven ‘et voila’ de vin chaud is klaar om opgewarmd te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen