donderdag 21 juli 2011

Quoi faire quand il pleut?

De druppels vallen gestaag verder. Ze lijken zich niets aan te trekken van onze drang erop uit te trekken, die versterkt wordt door het besef dat we echt maar een paar weken hebben om van te profiteren om daarna weer aan de slag te gaan op kantoor, of elders. Het valt wanneer het moet vallen, maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden!

Bij dezen wat suggesties voor regenachtige momenten:
  • Bezoek de zoutmijnen van het Zwitserse dorpje Bex, de laatste operationele mijn van Europa waar je een prachtige ondergrondse tocht ondergronds maakt en de vele verschillende bereidings- en gebruikswijzen van zout leren kennen.
    TIP: trakteer jezelf op de heerlijke Bex badzout met eterische olieen of een mooie zoutkristallamp voor een feeriek schijnsel in huis!

  • Als je dan nat bent, paj je zempak en handdoek in en bezoek het Aquapark in Bouveret! Met glijbanen, stroomversnellingen een golfslagbad en nog veel meer. Het grootste gedeelte is overdekt, dus lekker warm. Voor de die-hards is er ook een buitengedeelte met een strandje aan het Meer van Geneve. Brrr...

  • Bezoek een van de boerderijen in onze prachtige vallei en leer hoe de boeren al eeuwenlang hun befaamde Abondance kaas maken. Niet dat die boeren zelf al eeuwenoud zijn, maar het eerste recept van de AOC Abondance kaas stamt uit de twaalfde eeuw, toen Zwitserse monnikken hier neerstreken en vanuit hun abdij in Abondance deze zalige bergkaas fabriceerden.

  • Natuurlijk... ook de abdij in Abondance is het bezoeken waard.

  • En wat denk je van pareltjes van steden en dorpen aan het Meer van Geneve, zoals Montreux, Vevey, Lausanne, Evian en Thonon, waar mooie kastelen, interessante musea en bijzondere speciaalzaakjes te vinden zijn. En niet te vergeten de onvergetelijke restaurants voor de crème de la crème, waartoe wij allemaal natuurlijk behoren.

  • Plunder onze boekenkast! Neem een kruidensauna en kruip weg in warme schapenvellen, met het uitzicht op wolkenflarden die door de dennenbomen op de bergen rondom ons hun weg zoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten