donderdag 11 februari 2010

Er op uit!

Deze week is het een rustige week in Esprit Montagne. Er zijn slechts een aantal kamers bezet en zo nu en dan komen er passanten langs die blijven eten of slapen. Een mooi moment voor ons om eventjes pas op de plaats te maken. Of liever... er op uit te gaan!

Dinsdag vergezelde Alke onze gasten tijdens een sneeuwwandeltocht in Abondance. Sneeuwwandelschoenen, wandelstokken, waterdichte kleding (want het sneeuwde enorm hard) aan en klauteren maar! Halverwege peuzelden ze hun lunchpakketje en warme chocolademelk op, die ze in hun rugzak hadden meegenomen.

"Het leek wel een Kerstplaatje, " vertelde een gast naderhand. "Idylische houten huisjes met een dik pak sneeuw erbovenop, een klein beekje dat door het landschap slingerde en niets dan stilte om ons heen".

Natuurlijk mocht ikzelf ook niet achterblijven. Samen met gast Hans maakte ik gisteren een groot gedeelte van Les Portes du Soleil onveilig. Letterlijk welteverstaan. Het was namelijk erg mistig en zagen geen hand voor ogen. Dit leverde de nodige hilarische momenten op. We besloten dus al vroeg voor een warme chocolademelk en koffie te gaan en heerlijk te lunchen in restaurant Rhodos in het geitendorp. Ze hebben hier heerlijke gerechten: precies wat je van een wintersportlunch mag verwachten. Bij de open haard leg je je handschoenen lekker te drogen.

Het geitendorp, oftewel Le Village des Chèvres, is een verscholen hammeau die je écht gezien moet hebben als je gaat skiën in Les Portes du Soleil. In het onderstaande filmpje van Youtube zie je het dorpje in vogelvlucht en komen beelden van een ander goed restaurant "Les Terrasses" voorbij. Ook zeker de moeite waard om daar eens in het zonnetje bij te komen van een actieve ochtend in de sneeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten