zaterdag 6 november 2010

Portes du Soleil: relatief goedkoopste skipas

Vanochtend lazen wij in de Wereldkrant van vandaag het volgende opbeurende bericht:
 

Skipasprijzen doorgerekend
Duitse en Franse skipassen bieden veel meer waar voor je geld, blijkt uit een tarievenonderzoek van wintersporters.nl. Ondanks dat er veel discussie is over de hoogte van skipas-tarieven, kijken maar weinig wintersportliefhebbers kritisch naar de prijs. Bij het onderzoek werden ruim 300 skigebieden en 13 wintersportlanden met elkaar vergeleken op basis van de prijs per kilometer skipiste.

Van de populaire wintersportlanden zijn de skipassen in Duitsland (€ 1,11) en Frankrijk (€1,56) veruit de beste investering. Het populaire Oostenrijk (€ 4,11) is al ruim 3 keer zo duur. De slechtste deal krijg je in Tsjechië, dat bekend staat als budgetbestemming. De veelal kleine Tsjechische skigebieden rekenen in verhouding forse prijzen, met ruim 12 euro per kilometer piste.

In het Frans-Zwitserse skigebied les Portes du Soleil is de verhouding tussen prijs en pistes het best. Met slechts € 0,32 cent kunnen kilometervreters zich hier uitleven. Ook Les Trois Vallees, les Sybelles en Salzburger Sportwelt scoren erg goed.


Kortom: wil je alles uit je wintersport halen wat er in zit? Reserveer dan een kamer in Esprit Montagne voor komend winterseizoen en verken een week lang de hele 650 km aan piste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten