woensdag 17 augustus 2011

Respect The Mountains way #1: Book Smart

Respect the Mountains maakt de bergsporter bewust van de kwetsbaarheid van de Alpen en van de simpele manieren om de impact van de bergsporter en toerist zo klein mogelijk te houden. Dat kan op een leuke, sympathieke manier zonder het plezier in de bergen te verliezen.

In de komende blogberichten lees je over de “7 ways”. Deze hebben we letterlijk gekopieerd van hun website. Eronder staan in groen onze eigen informatie en tips!

Way 1: Book Smart 
Bezoek eens een minder bekend skidorp of reis tijdens het laagseizoen. Dit heeft minder impact op de bergen tijdens het hoogseizoen. En... boek je (ski)vakantie gebaseerd op de duurzame activiteiten en visie van een resort.


Over "eco" Portes du Soleil
Les Portes du Soleil is hard bezig een groen skiresort te worden. Kijk maar eens op de website van Mountain Riders of de Britse Skiclub, die uitvoerig de ecologische pluspunten van wintersportgebieden beschrijven. En wist je dat... Avoriaz in de jaren '70 al een van de eerste eco-bestemmingen van Europa was?

Ook Alpine Pearls is hard aan de weg aan het timmeren. Hier lees je meer over het dorpje Les Gets, dat ook tot ons skigebied Les Portes du Soleil behoort.

En hoe zit het dan met ons eigen La Chapelle d'Abondance? Onlangs is hier nog een nieuwe installatie gebouwd waarmee afvalwater een tweede leven krijgt en er tegelijkertijd methaangas wordt opgeslagen als brandstof.

Daarnaast zijn er plannen om het openbaar vervoer nog meer te stimuleren en zijn er tal van educatieve wandelingen en activiteiten die toeristen bewuster maken van de schoonheid en kwetsbaarheid van de omgeving: met de imker op pad, helpen op de geitenboerderij, themawandelingen omtrent water, flora en fauna et cetera.

Download hier de Franse folder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten