zaterdag 19 juni 2010

In geuren en kleuren

Sinds vorige week hebben we onze etherische olieen voor de sauna aangevuld met andere heerlijke aroma's. Er was al een frisse eucalyptusolie, die rustgevend werkt op de luchtwegen. Nu biedt onze finse sauna voor diverse gemoedstoestanden en lichamelijke kwalen verzachting:
  • Honing: uit de gevulde honingraat wordt door extractie een absolue gewonnen. De zoete geur van honing geeft je een zonnig gevoel en geborgenheid. Het laat je de dagelijkse beslommeringen een moment vergeten. Honing biedt een oase van rust die onze overspannen zenuwen in een warme ontspannende geur hult.

  • Rozemarijn: dit kruid behoort tot de eerste planten die gebruikt werden als voedsel, als medicijn én in magische rituelen. De geur van rozemarijn zuivert lichaam en geest en zorgt voor een positieve stemming. Deze olie met een sterke, frissegeur en een houtig-balsemieke ondertoon en maakt je weer opgewekt en actief.

  • Dennennaalden: deze geur werd al door de Grieken en Romeinen gebruikt tijdens hun sauna- of badritueel. Deze olie wordt gewonnen uit de verse naalden van de dennenboom. Het heeft een zachte antiseptische werking. Dennengeur is bovendien zeer heilzaam voor de luchtwegen.

  • Lavendel: de befaamde geur van lavendel werkt uitstekend tegen stress, spanning en bij slapeloosheid. Deze olie creeert een rustige, ontspannen sfeer in de sauna.

1 opmerking:

  1. De geuren in een sauna horen er gewoon bij. Hoe lekker lijkt mij de dennennaalden zeg!
    Ga het toch eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen