vrijdag 30 juli 2010

Vinotherapie in de Alpen

Vanmiddag kwam onze Zwitserse wijnleverancier Joel op bezoek. Peinzend keek hij onze tuin rond. Dat een glaasje rode wijn goed is voor de gezondheid, daarvan heeft hij ons lang geleden al overtuigd. Maar hadden wij wel eens gedacht aan vinotherapie?

Jazeker, dol als we zijn op bijzondere ontspanningsrituelen, hebben we ooit al eens gelezen over badderen in Merlotwijn, scrubben met druivenpitten en weldadige massages met druivenpulp. Maar destijds begonnen we net met ons kersverse hotel Esprit Montagne. Zo'n gespecialiseerd aanbod vergt toch de nodige voorbereiding en stond daarom niet op onze prioriteitenlijst. Het idee verdween op de verre achtergrond, tot... vandaag.

Ik kan misschien wel een enorm wijnvat voor jullie regelen. Dan hoef je hem alleen nog doormidden te zagen en in oktober de rijpe druiven bij ons af te nemen. Zijn verkopersogen begonnen te stralen. Je moet een beetje gek in je hoofd zijn om zoiets te willen doen, maar volgens mij zit dat bij jullie wel goed, grinnikte hij.

Hmm... dat verhaal smaakt naar meer. Zo krijgt onze passie voor Alpenwijnen misschien ooit een heel andere invulling ;-)

Foto: "Spa Caudalie"

1 opmerking:

  1. Leuk, kan ik alvast reserveren voor een weekje wijnbadderen?
    Roel

    BeantwoordenVerwijderen