donderdag 8 juli 2010

Kruidenvrouw in de Alpen

Ze woont hoog boven in de Zwitserse bergen, in een klein, houten chaletje. Per auto kun je er niet komen. Toch is de 86-jarige bewoonster wereldberoemd in eigen land en trekt regelmatig nieuwsgierige bezoekers. We hebben het over het fenomeen Germaine Cousin-Zermatten.

De Zwitserse Klazien?
Germaine Cousin weet alles van de natuur, en dan met name over de heilzame werking van Alpenkruiden en -bloemen. Ze gebruikt ze in de keuken of in likeurs, in theeen of kruidenbaden. Als compres of in heilzame crèmes. "Als men wist waar een brandnetel goed voor kan zijn, dan zouden er nergens meer brandnetels groeien", zegt ze.

Een dag op pad met Germaine
Eind juli bezoeken Anneke en chefkok Raf Meuris deze bijzondere vrouw. Een dag lang krijgen ze les van Germaine en zullen nieuwe ervaringen opdoen. Zij hebben hier erg veel zin in en zijn ervan overtuigd dat ze veel inspiratie gaan opdoen voor hotel Esprit Montagne.

Meer weten?
Heb je ook zin om mee te gaan? Bekijk dan p.17 van het programma "La Richesse de nos racines" (De rijkdom van onze wortels) .

Bekijk als voorproefje alvast het interview met Germaine in Vlaanderen Vakantieland.

Of bezoek de website van Germaine Cousin waar je ook kunt lezen over het project dat is opgezet om haar kennis en wijsheid te delen met jongere generaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten