zaterdag 28 november 2009

Opmars van de "legumes anciennes"

Gisteren namen we samen met Chef Raf een kijkje in de keuken van onze slager en groentenboer in Thonon-les-Bains. We geloofden onze ogen niet toen we de slagerij met haar 110(!) deuren verkenden. Het leek een heus labyrint met al die gangen, deuren, koel- en vriescellen.

Alain, onze slager, liet ons vol trots de mooiste stukken vlees zien. En natuurlijk kregen we ook een flinke doos mee naar huis: "pate en croute", filet mignon, rumsteak, magret de canard, diots (streekspecialiteit) en... varkenswangetjes.


Ook bij onze groentenboer Sebastien haalden we ons hart op. Naast de "geijkte" groentensoorten die we sowieso in huis halen, ontdekten we een afdeling "vergeten groenten": de topinamboer ofwel de aardpeer, de schorseneer en de pastinaak liggen nu in de Esprit Montagne keuken.

Chef Raf zal nu dagelijks een prachtige maaltijd bereiden, om samen met ons een menukaart samen te stellen waarvan je gaat watertanden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten