maandag 9 november 2009

Wellness in Esprit Montagne

Op vakantie gaan is even loskomen van het leven van alle dag. Lekker skien of wandelen en daarna heerlijk ontspannen, het zalige niets-doen. Oftewel een combinatie van well-being (je goed voelen) en fitness (actief en fit zijn). Dit noemen wij sinds jaar en dag wellness.

Wellness is belangrijk voor Esprit Montagne. Onze masseuse Stéphanie -die wij al jarenlang kennen als masseuse in Champoussin- bezocht ons voor een brainstormsessie.

Ze gaat haar sportmassage verrijken met hot stone massages en reiki (voor de liefhebber). Liefhebbers van hot stone massage herkennen de zwarte, platte basaltstenen direct (zie onderstaande foto). Wij doen het echter anders. Onze massagestenen zijn robuust en puur natuur. Voor elk lichaamsdeel een andere steen, een andere grootte, een ander gevoel.


De massageolie die Stéphanie gebruikt, is gemaakt van het helende Alpenplantje Arnica. Arnica groeit volop in de bergen en wordt ook wel valkruid genoemd. Inderdaad, voor wiebelige bergbenen, blauwe plekken en kneuzingen. De extracten van Arnica maken stramme spieren soepel en stimuleert de bloedsomloop.


Na een massage kun je bij Stéphanie een heerlijke tisane bestellen, oftewel een kruidenthee, om je daarna in een van de relaxfauteuils in de benedenlounge te vlijen.

De volgende keer meer over onze sauna...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten