donderdag 31 december 2009

Oud&Nieuw... wat eten we vandaag?

Eten is niet alleen je buik vullen. Niet alleen overleven. Het is verwonderd raken en genieten. Eten doe je niet alleen met je mond, welnee, het gaat om proeven, ruiken, zien, ja… zelfs voelen. Eten is… verhalen vertellen en aanhoren. Een verhaal over de seizoenen, van het land en van de mensen die hun producten met passie hebben laten uitgroeien tot iets waar wij van mogen genieten. Zo is wat op ons bord ligt niet langer “voedsel”, maar iets waardevols met een verhaal.

Wat eten onze gasten vandaag, op deze speciale laatste avond van 2009?


Carpacio de Rosbeef
avec un aigredoux de radis
(rosbief carpacio met zoetzure radijsjes)


Potage de Potiron
& rillette de lapin
(pompoensoep met rillette van konijn)


Spoom de Poire
(spoom met peer en vodka)


Magret de Canard avec un pommade de panais
& carottes avec pommes de terre fondant
(eendenborstfilet met een zalf van pastinaak, met worteltjes en in boter gegaarde aardappeltjes)


Plateau de fromages
(kaasplankje)


Dessert du Chef
(toetje van de chef, is nog een grote verrassing)


Café & Thé avec un Digestive

(koffie en thee met een drankje)

In het Livre d'Histoire dat op elke tafel ligt, vinden onze gasten allerlei anecdotes en achtergrondverhalen terug. Bij elk gerecht wordt een passende Alpenwijn geserveerd, zoals de Chignin Bergeron of de Mondeuse.


We wensen alle lezers van dit blog een heel smakelijke jaarwisseling toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten