vrijdag 1 januari 2010

Happy New Year!

Met dikke wallen onder onze ogen schrijven we vandaag dit stukje. Wat een feest was het gisterenavond! Mensen die elkaar voorheen niet kenden, deelden samen een tafel om het jaar samen af te sluiten. Er werden hartverwarmende speeches gehouden en het diner viel letterlijk goed in de smaak. Onze gasten kregen tussendoor een "Oud&Nieuw vragenspel"; vragen over hun belevenissen in het jaar 2009, wat een hoop interessante en grappige verhalen opleverde!


Om kwart voor twaalf verzochten we onze gasten naar buiten te gaan, waar de vin chaud en warme chocolademelk al klaar stond. Wijzelf renden als een tornado door restaurant en keuken om alles leeg te halen en schoon te maken, om vervolgens om 5 voor twaalf ook "acte de présence" te geven in onze tuin. Daar zouden we "wat vuurwerk" afsteken. Dat bleek een eufemisme...
Een enorm, prachtig, professioneel vuurwerk zette Esprit Montagne op deze eerste nacht van 2010 eens écht op de kaart in La Chapelle. Na tien minuten kleuren en knallen klonkt het applaus en gejoel van alle kanten. Daarna lieten enkele van onze gasten en wijzelf grote wensballonnen op, die langzaam de donkere sterrenhemel tegemoet gingen en de wensen voor een nieuw jaar met zich meedroegen...

Tijd om weer naar binnen te gaan! Swingende dance classics schallen uit de boxen, de voeten gaan van de vloer. Hoe later de avond, hoe gekker de verzoeknummers. Al gauw stonden de foute nummers van Q-Music op en werd er nog nét geen polonaise ingezet.

Voor Anneke hoog tijd om er stiekem tussenuit te knijpen om half 3, want om 7 uur moesten vanochtend de croissantjes weer gebakken worden. Nu, drie uur later, druppelen pas de eerste ontbijtgasten binnen. Gaaaaaap.


We wensen iedereen een geweldig, gezond en vooral GELUKKIG 2010!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten