maandag 25 juli 2011

Dag Buiten de Tijd

Vandaag is het over de hele wereld een feestdag. Van grote Braziliaanse steden tot in Japan, en ja… zelfs in Frankrijk en Nederland zien we het steeds meer: de festivals rondom De Dag Buiten de Tijd.

Wie kent dat niet? Het gevoel dat je tijd te kort komt. Dat je geleefd wordt door je omgeving en de klok. De Dag buiten de Tijd geeft je de kans om hier een dag aan te ontsnappen! Het is een dag waarop tijd = geld geen rol speelt. Op 25 juli is tijd gelijk aan kunst. We laten de beperkingen van tijd los en geven ons over aan creatie en harmonie. We genieten van samen-zijn met al wat leeft, we genieten van ieders kunst en kunnen.

Hoezo "een dag buiten de tijd"? Nou, een jaar heeft 13 manen, die allemaal uit 28 dagen bestaan. Dat is een jaar van 364 dagen. En wij hanteren een jaar van 365, onnatuurlijk maar waar. Volgens de 13 Manen Kalender is 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar en dus valt de ontbrekende dag elk jaar op 25 juli.

Zoals een organisator van een Nederlands festival zegt: "Het is een dag waar de verbinding wordt gelegd: waarop het oude wordt losgelaten en de intentie voor het volgende jaar wordt gezet. Het is een dag van bewust-zijn. We vieren dat we allemaal kunstenaars zijn, medescheppers van de Ene Schepping levend als mensen op planeet Aarde. Samen met de viervoetigen, de gevleugelden, de bomen, de planten, de stenen, het water, de lucht en het vuur. Deze dag is een dag voor vrede en cultuur en wordt wereldwijd gevierd. Vele duizenden verenigen zich via de krachten van liefde en telepathie, om de menselijke cultuur te laten opbloeien in harmonie met de aarde."

Dan rijst de vraag: welke kunsten laat ik zien vandaag? Hmm… wat denk je van een overheerlijke kaasfondue? Misschien schrijf ik nog wat pagina's voor het yogaboek voor onze septembergasten. En oh ja, niet vergeten de champagne koud te zetten, want morgen is het nieuwjaar ;)

Welke kunst toon jij vandaag?

2 opmerkingen:

  1. Hé Anneke, heb jij het gevierd? Kijk ff op het blog (retourlasource.blogspot.com) van Kitty. Die is net klaar met schrijven. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He John! :) Nou, ik kwam net op iemands blog een mooi woord tegen: "prioritijd". Ik heb die "tijd" genomen om mijn gasten te leren hoe ze met kruiden en specerijen uit onze tuin zelf massage-olie kunnen maken. Al zouden ze de potjes niet gebruiken, dan nog helemaal de moeite waard, want het waren mooie kunstwerkjes met blauwpaarse lavendel geworden. En verder... nog de tijd genomen om even tussen het keukenwerk door even wat zon op te snuiven! Ik probeer zo vaak als ik kan eventjes op jullie blog te kijken, om te zien hoe het met jullie gaat én om natuurlijk zelf nieuwe inspiratie op te doen :) xxx Anneke

    BeantwoordenVerwijderen