donderdag 7 juli 2011

Zomermenu Esprit Montagne

Vergeet de pastinaken en de varkenswangetjes voor even. Het is zomer en dus genieten we van lichte maaltijden, met frisse groenten, verse kruiden en planten uit onze tuin en spannende smaakcombinaties.
En natuurlijk... alles huisgemaakt!

Op onze restaurantpagina staat het weekmenu in het Frans. Voor het gemak hier nog even in het Nederlands ;)







Zaterdag
Broccolisoep met knoflookschuim, uitgebakken spek en kaasstengels
Eendenborstfilet in sinaasappelsaus, rösti en gekarameliseerde witlof
Verrine met witte chocolade-pinda-mousse, kletskoppen en bananenijs


ZondagSalade van haricot verts, peultjes, munt en quinoa in een honing-mosterddressing
met een aigre-doux van radijsjes
Filet féra uit het Meer van Genève met dille, gegrilde venkel
& polenta met tuinkruiden uit de oven
Moelleux au chocolat met een frambozencoulis en muntschuim




Maandag
Assiette met lokale vleeswaren uit de Alpen
Zwitserse kaasfondue, eventueel met bieslook en/of tomaat
Smoothie van ananas en menthe geserveerd met in rozemarijn, vanille en steranijs gemarineerde ananas


Dinsdag
Groentencarpaccio met pistacheolie
Ravioli met Tomme de Savoie op een bedje van snijbiet met notenolie en pijnboompitjes
Tarte Tatin met speculoosijs



Woensdag
Pâté in bladerdeeg met uienchutney
Schapenkaasje uit de oven met een kleine salade van witlof, rucola en appel
Zomerse Tartiflette
Pavlova met aardbeien



Donderdag
Feta-spinazie quiche
Côte échine (T-bone steak van het varken) met honing en mosterd,
ratte aardappeltjes met grof zeezout en rozemarijn en kerstomaatjes in vanilleolie.
Chocoladetruffel met lavendel



Vrijdag
Maiale tonnato (varkenscarpaccio met tonijnsaus)
Onderribstuk met kruidenboter, geconfijte wortels op een erwtjescrème en frites
Wortelcake met limoenmascarpone en walnoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten