zondag 17 juli 2011

De zegen van regen

Vanochtend werden we wakker van het harde tikken van dikke regendruppels op het dak boven onze slaapkamer. Heerlijk, dat geluid, vooral als je in je nog-warme-bed langzaam wakker wordt, wetende dat manlief croissantjes heeft gebakken en er verse koffie klaar staat. Heerlijk, die geur van natte aarde die door het open raam naar binnen vloeit.

Ja, naast zonneschijn is ook regen zeer welkom. Onze kruidentuin zal na vandaag een flinke groei-explosie laten zien. Vooral de rucolaplanten en de eetbare bloem "borage" genieten hier volop van.

En het lijkt alsof het leven in de vallei even stilstaat, een immense rust uitstraalt. Men blijft binnen, waarschijnlijk om samen met de familie de traditionele zondagmiddaglunch voor te bereiden zoals dat hier gaat, in knusse gezelligheid met z'n allen rondom de tafel de hele middag genieten van een heerlijke maaltijd mét de nodige wijn. Zo on-Nederlands, maar een traditie die hoog op het verlanglijstje staat voor als wij zelf ooit een grote familie hebben.

Hoewel (terugkomend op "er is geen hond te zien buiten"), nu ik naar buiten kijk, waagt toch één ziel  een poging, een in-een-grijze-oliejas-gestoken figuur die aan het einde van de wei geduldig haar of zijn labrador uitlaat. Maar ook deze persoon: één en al rust, wetende dat ie zeik- en zeiknat wordt.

Het regenfront had trouwens op geen beter moment kunnen komen voor ons. Vandaag hebben we voor het eerst in weken een dagje geen gasten. Geen teleurgestelde wandelaars of mountainbikers dus... Geen er-op-uittrekkers die onrustig worden van het binnen zitten. Wat is dat toch dat mensen balen van regen? Hmm... dit brengt me spontaan op een idee: een geniet-van-de-regen arrangement misschien...?  ;) Hier kom ik wellicht nog op terug... misschien maar eens brainstormen met die oliejas?

Hoe dan ook, geen gasten vandaag in EM en dus trekken wij er zo even tussenuit, maken een kleine wereldreis om het nestje jonge pups voor de eerste keer te ontmoeten, hopende dat hét hondje er voor ons tussen zit. Waarmee wij in de toekomst menigmaal door de regen zullen banjeren...

1 opmerking:

  1. hoi anneke, volgens mij kun je je gaan wagen aan een boek te gaan schrijven. Leuk je stukjes

    Roel

    BeantwoordenVerwijderen