zondag 10 juli 2011

Een St.Bernardshondje?

Oké, zoals beloofd meer over Loebas. Over een paar dagen verlaten wij het hotel voor een paar uur en vertrekken we naar het kleine dorpje La Chapelle de la Tour, waar een nest piepkleine Sint Bernardshonden op ons wacht. We hebben hun vorderingen via foto's op internet kunnen volgen, maar dit wordt de eerste "live" bezichtiging van onze toekomstige lobbes.

Het heeft even geduurd voordat we een nestje vonden met kortharige pups. Ooit waren de honden op de befaamde St.Bernardpas ook langharig, maar ze kregen enorme last van al die ijspegels die 's winters in hun vacht groeiden. Dat willen we onze hond natuurlijk niet aandoen, zo hoog in de bergen, dus vandaar de keuze voor een kortharige, net zoals op de pas.


We hopen natuurlijk dat het met een van de hondjes klikt en dat we dolverliefd worden. Als alles goed is, komt ie na onze drukke yogaweek in september hier. Waarna een strenge opvoeding aan de hand van het boek van Cesar Millan gaat beginnen. No offence, Martin Gaus :)

PS inderdaad, honden zijn in het hotel nog steeds niet toegestaan. Loebas blijft lekker bij ons thuis en kan zich in de hoteltuin prima vermaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten