woensdag 17 augustus 2011

RTM way #4: Be a Respectful & Responsible Mountain Tourist

We zijn alweer bij manier vier van RTM: Berggebieden worden bedreigd door de grote hoeveelheid toeristen. Ze zoeken adrenaline, uitdaging, plezier en een band met andere mensen en de natuur. Maar flora en fauna leven ook in diezelfde bergen. En bergdorpen, steden en landen zijn afhankelijk van bergwater.

Verdiep je in de lokale bevolking en hun gewoonten. En maak eens uitgebreid kennis met het berggebied waar je vakantie viert: bekijk bijvoorbeeld de weersvoorspellingen, doe navraag bij de lokale parkgidsen, en wees goed voorbereid voordat je de bergen in gaat.

Als je van plan bent een skigebied te verlaten, dan is het een geweldige ervaring als je een dag op pad gaat met een berggids, of gebruik een van de vele bergsport-Apps op je smartphone.


Stoere gidsen en handige Apps
We hebben uitgebreid netwerk van berggidsen en off-piste docenten, onder andere de stoere Nicos, de sportieve Bertrand en de lieflijke Nathalie. Ze kennen de omgeving als hun eigen broekzak, wijzen je op de prachtige aspecten van de omringende natuur, alsook op de gevaren en de fragiliteit ervan. Daarnaast leren ze je outdoor-technieken voor het tourskiĆ«n of (sneeuw)wandelen.
Liever alleen op pad? Dan is het handig om een smartphone mee te nemen. Hier zijn een aantal handige applicaties voor in de bergen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten