dinsdag 30 augustus 2011

Pluk de vruchten!

Vannacht heb ik maar weer eens een kersenpittenzak opgewarmd om mijn steenkoude voeten te verwarmen. Hoewel de vallei overdag baadt in de heerlijke nazomerzon, zijn de nachten fris, ja zelfs koud te noemen. Overbodig te zeggen dat we 's nachts niet meer woelen en draaien, het dekbed niet meer hoeven weg te trappen, eindelijk in diepe slaap en vol dromen. En overdag is het ideaal weer om de bossen en de bergen in te trekken, waar de eerste herfstkleuren een grote glimlach op mijn gezicht toveren. Het beste van twee werelden dient zich eindelijk aan!

Ons zomerseizoen loopt ten einde en binnenkort plukken we daar de vruchten van. Letterlijk. De twee pruimenbomen in de tuin hangen vol met donkerpaarse, zoetsappige vruchten en de takken van de appelbomen bezwijken bijna onder het gewicht van de honderden blozende appels.

Deze week verwachten we een bezoekje van een dorpsgenoot die met mand, netten en voltallige familie in de aanslag de takken bevrijdt van hun "last". En niet zomaar, nee.. binnenkort proosten we op een fijne afsluiting van de zomer met een paar flessen huisgestookte pruimen eau-de-vie.
Laat de herfst maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten