woensdag 17 augustus 2011

RTM way #5: Leave no trace



Wat je de bergen in brengt, neem dat ook de bergen weer uit. Blijf op de paden die door de lokale overheid zijn aangebracht. Deze zijn er voor je veiligheid, om flora en fauna te beschermen en onnodige conflicten tussen wilde dieren en mensen te voorkomen.

Berggebieden worden bedreigd door de grote hoeveelheid toeristen. Ze zoeken adrenaline, uitdaging, plezier en een band met andere mensen en de natuur. Maar flora en fauna leven ook in diezelfde bergen. En bergdorpen, steden en landen zijn afhankelijk van bergwater.


Themawandelingen in de Vallée d'Abondance
In onze Vallée d'Abondance zijn er speciale themawandelingen die je bewust maken van de omringende natuur. Zo is er een waterwandeling, die je alles leert over de waterproblematiek en -oplossingen in de Vallée d’Abondance.

En wat misschien wel nog interessanter is: ieder jaar organiseert men hier een "Journée Ecolovie", te vergelijken met de ecotrek. Tientallen vrijwilligers trekken de bergen in om daar al het zwerfafval op te ruimen dat onder de smeltende sneeuw vandaan komt. Nuttig, sportief en vooral veel lol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten