woensdag 13 januari 2010

Een tourtje Portes du Soleil

Het leven van een hotelier heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat je (bijna) altijd vrolijke, goedgeluimde mensen in vakantiestemming om je heen hebt, je dagelijks heerlijke maaltijden krijgt geserveerd door je eigen chef-kok en heel veel interessante mensen ontmoet. Het nadeel is dat je niet altijd weg kan. Vooral niet als je, net zoals wij, maar met twee mensen " voor de schermen" werkt.

Uiteraard heeft Alke zijn wekelijkse sneeuwwandeltocht met de gasten. Maar Anneke die begon intussen te snakken naar wat frisse berglucht. Dus... na een maand niet de deur zijn uitgeweest, was het dan toch hoog tijd om de stoute (ski)schoenen aan te trekken om haar oude habitat te bezoeken.

Samen met de gasten Freek en Fleur heb ik een heerlijke ochtend in Les Portes du Soleil doorgebracht. Van Linga naar het geitendorp en dan weer door naar Zwitserland om het rondje te eindigen in Plaine Dranse. Toen we vertrokken was het nog -14 C, maar zodra het zonnetje door kwam en we genoten van de strakblauwe lucht en uitstekende pistes was het genieten geblazen.


We zijn gaan lunchen in mijn geliefde bergrestaurantje Chez Babette. Een aanrader voor elke skier die eens wat unieks wil ervaren! Babette staat hier in the picture, het is een showdame als geen ander. Maar de sfeer die ze daar creeert, ... dat doet niemand haar na!

Dat ik een goede dag heb gekozen om erop uit te gaan, blijkt wel uit de bakken sneeuw die nu naar beneden vallen. Goed nieuws dus voor de gasten die zaterdag arriveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten