vrijdag 8 januari 2010

Stichting Mundico

Even iets van een andere orde dan winterpret en lekker eten. Laatst kwam ik in contact met een oud-klasgenootje van de middelbare school en zij vertelde me een opmerkelijk verhaal... ook over "eten". Vandaag de dag is ondervoeding verantwoordelijk voor 1/3 van de kindersterfte op de wereld. En daar kan iets aan gedaan worden.

Elkie heeft samen met een aantal andere gepassioneerde vrouwen de stichting Mundico in het leven geroepen. Een stichting die "de kwaliteit van het dagelijkse leven en de zelfstandigheid van kinderen en volwassenen in ontwikkelingslanden wil verbeteren. Het gaat hier om kinderen en volwassenen die onvoldoende toegang hebben tot voeding, medische zorg, opleiding of arbeid." Dit heeft geleid tot prachtige projecten waarbij gaarkeukens zijn opgezet, waar betere voeding mogelijk is gemaakt. Ook zijn er projecten gericht op onderwijs voor moeders en kinderen, sport en spel.

Je kunt de stichting en daardoor de mensen in ontwikkelingslanden op allerlei manieren helpen. Door donateur te worden, door cadeaubonnen te kopen, of ludieke acties te bedenken waarvan de opdracht ten goede komt aan de prachtige projecten van Mundico.

Esprit Montagne heeft een potje staan waar u uw kleine donaties kunt achterlaten.

1 opmerking:

  1. www.mundico.nl:
    3/6 Ook over de grenzen krijgt Mundico hulp
    Hotel Esprit Montagne (een knus hotel in het zonnige, Franse dorpje La Chapelle d'Abondance in Les Portes du Soleil) heeft een potje heeft staan waar gasten hun kleine donaties kunnen achterlaten voor Mundico. Dank voor jullie hulp, Anneke en Alke!

    Liefs, Elkie (secretaris Mundico)

    BeantwoordenVerwijderen