vrijdag 15 januari 2010

Goed gevoel na wintersport houdt aan

Elke ochtend ligt de Wereldkrant klaar op het ontbijtbuffet van Esprit Montagne. Vanochtend lazen we daar een positief wintersportbericht:

"Wintersport heeft een positief effect op de gezondheid en het welbevinden van werkenden. Meer dan de helft van de wintersporters houdt dat goede gevoel vier weken vast. Dat concludeert arbeids- en organisatiepsycholoog Jessica de Bloom van de Radboud-universiteit Nijmegen in een promotie-onderzoek.

Een grote groep wintersporters werd tijdens de skivakantie tweemaal telefonisch geïnterviewd en vervolgens nog enkele keren in de weken daarna. De ondervraagden rapporteerden tijdens de wintersport een grotere tevredenheid en een betere stemming dan tijdens werkperioden daarvoor. Zestig procent van de ondervraagden houdt dat gevoel na thuiskomst nog vier weken vast.


Het is opmerkelijk als je het vergelijkt met de zomervakantie. Uit eerder onderzoek van De Bloom bleek dat mensen ook bijzonder genieten van hun zomervakantie, maar dat het fijne gevoel bijna meteen na thuiskomst verdwenen is.

Een kwart van de wintersporters ervaart geen positief vakantie-effect en 16 procent zelfs een uitgesproken negatief effect. Die laatste groep heeft vrijwel altijd te maken met een vervelende ervaring tijdens de vakantie."

Bron: Wereldkrant, 15 januari 2010


Wij vragen ons af... hoe ervaren onze gasten hun thuiskomst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten