woensdag 27 januari 2010

Restaurant Le Mousseron, daar zit je er warmpjes bij!

Wanneer je met de telecabinelift -hier naast de deur- omhoog gaat, kom je op een fantastische blauwe en rode piste uit. Het is hier altijd erg rustig, wat ideaal het maakt voor skiers die het e-r-g rustig aan willen doen of mensen die met 105 km per uur naar beneden willen knallen. Ook de zich-altijd-willen-verbeterende wintersporter kan hier zijn carve-technieken nog eens flink bijschaven.

Onderaan deze rode en blauwe piste ligt het restaurantje "Le Mousseron". Een klein bergrestaurant met een heerlijk zonneterras. In het zonnetje is het lekker behaaglijk. Bril op, handschoenen uit. Vanaf hier, met een chocolat chaud in je handen geklemd, geniet je van het weidse uitzicht over de Franse vallei van overvloed en ziet in de verte de toppen van de Zwitserse Dents du Midi liggen.

Het is lastig om hier een keuze te maken voor de lunch. Ze serveren hier uitstekende salades en goed gevulde assiettes met kazen en fijn vleeswaar. Of toch maar liever een Berthoud proberen, dé strteekspecialiteit bij uitstek.

Met een voldaan gevoel scharrel je je spullen weer bij elkaar en maak je je klaar om de pistes onveilig te maken. Maar dan ineens merk je dat je je handschoenen kwijt bent! De hellingen af gaan met blote handschoenen, in die snijdende kou, dat is wel het laatste wat je wilt. Toch maar even binnen kijken, wie weet heb je ze bij de toiletten laten liggen...

Je doet de deur open, stapt de warme ruimte binnen en ziet.... jouw handschoenen op een stok voor de open haard hangen! De "patron"  heeft ze te drogen gehangen voor een warm vuurtje gehangen.
Ja, in Le Mousseron dragen ze je op handen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten